Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Finn, 3 juni 2022

Vaderdag Cadeaus

Vaderdag cadeaus

Vaderdag is een speciale gelegenheid waarop de waardevolle rol van vaders wordt erkend en gevierd. De perfecte dag om alle vaders is even goed in het zonnetje te zetten. Er bestaan meerdere verschillende tradities om de vaderfiguur te eren. Zo kan het gaan om vaders, stiefvaders, schoonvaders, grootvaders en zelfs overgrootouders. Daarbij zijn er ook meerdere manieren om waardering te tonen voor de man van wie we houden. Dit kan gemakkelijk door jou vader is wat extra liefde te geven door middel van een mooi gebaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een simpel appje of telefoontje, een wenskaart of gedichtje of zelfs een familie-uitje of weekendje weg. 

De historische oorsprong van Vaderdag.

Veel mensen denken dat Vaderdag iets nieuws is, iets van deze tijd. Maar uit archeologisch onderzoek blijkt dat Vaderdag zo’n 4000 jaar oud is. Volgens sommige kunnen we Vaderdag zelfs herleiden tot de reünies van Babylon. Zo was er namelijk een antiek Babylonisch kleitablet van zo’n 4000 jaar oud gevonden. Hierop had een jongeman genaamd El Mesu een Vaderdag Bericht gekerfd. Hij wenste zijn vader in dit bericht een gezond en lang leven toe. Volgens wetenschappers wijst de ontdekking in ieder geval wel op een vroege eerbetuiging voor vaders. Tot op de dag van vandaag vieren landen van over de hele wereld de traditie Vaderdag.

Waarom in juni?

Op initiatief van de toenmalige Nederlandse bond van herenmodezaken werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de 3e zondag van juni. Aanleiding hiervoor was dat men de viering in oktober te dicht op de naderende sinterklaas en kerstviering vond liggen. In Nederland werd het idee van Vaderdag in de jaren 30 ingevoerd al viel de dag dus toen nog in oktober. In 1948 werd besloten om in navolging van Amerika de dag te verplaatsen naar juni, aldus de derde zondag van juni.

Waarom vieren we Vaderdag?

Vaderdag is net zoals Moederdag overgewaaid vanuit de VS. Het ontstond als volgt: William Jackson Smart verloor zijn vrouw bij de geboorte van hun 6e kind. Een hele trieste gebeurtenis. Als veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog stond hij er alleen voor en voerde hij zelf zijn 6 kinderen op. Dit was heel bijzonder en moeilijk in deze tijd. Toen zijn dochter volwassen was wilde zij haar vader danken en eren voor wat hij had gedaan. Zes kinderen opvoeden in zijn eentje, vroeg een heleboel inspanning en doorzettingsvermogen, een bijzondere prestatie. Moederdag was net ontstaan in de VS. De dochter van William bedacht dat zij haar vader niet meer kon leren dan ook een Vaderdag in te stellen. De eerste Vaderdag was op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. In 1924 steunde de president Coolidge dit initiatief wel, maar het Amerikaanse congres wilde niet zo ver gaan dat er een specifieke dag aangewezen werd waarop vaders in het zonnetje werden gezet in hun rol als vader. Pas in 1972 werd deze dag officieel erkend door president Nixon. In Nederland vieren we Vaderdag voor het eerst in 1937. Toen nog in Oktober. 

Vaderdag tradities.

Vaderdag is een mooie traditie. In Nederland maken de jongste kinderen vanaf kleins af aan knutselwerkjes op school en leren de meest leuke gedichtjes uit hun hoofd zoals: 

‘Dag lieve papa

De lucht is blauw

Luister nou even

Ik hou van jou 

‘T is vandaag weer Vaderdag

Ik ben toch zo blij

Want jij bent … heel erg waar

De dikste vriend van mij’

Met de nodige zenuwen of met een glimlach op hun gezicht wordt dit tijdens het ontbijt op bed voorgelezen of een ander leuk cadeau gegeven. Sociale media staat die dag vol met leuke plaatjes van de prachtige creaties die allemaal zijn gemaakt. Zelfs jaren later worden deze cadeaus nog ergens in huis teruggevonden, op een bureau, hangend aan een lamp, of soms ook, eerlijk is eerlijk, achter een kast. 

In Nederland blijft het niet vaak alleen bij de vaders, ook opa’s, stiefvaders en iedereen die een vaderrol heeft, wordt verwend op deze dag. Inclusief een gezellig bezoekje met een hapje taart.

Wat te doen op Vaderdag?

Iets leuks om te doen op Vaderdag is met het hele gezin op een blotevoetenpad lopen. Je kan het met het hele gezin doen, waardoor het een leuke gezinsactiviteit is voor op Vaderdag. Het is een activiteit buiten, lekker in de frisse lucht en onder de zon. Het is natuurlijk voor wat kleinere kinderen leuk om in de modder te spelen en lopen omdat ze dan ook lekker vies mogen worden.

Ook is het leuk om op Vaderdag lekker te gaan barbecueën met het gezin of de hele familie. Als het mooi weer is buiten op Vaderdag dan is het al helemaal leuk om te gaan barbecueën, want vaders vinden het vaak leuk om hun skills te laten zien aan hun familie en natuurlijk om met zijn zoon samen al het vlees om te draaien. Hierbij kan je ook een leuk Vaderdag cadeau geven, namelijk een tang voor het vlees, een schoonmaakborstel, een stoer schort of zelfs een heel super deluxe grill pakket. Het is ook een erg goed moment om gelijk de opa’s uit te nodigen, want ja voor hun is het natuurlijk ook Vaderdag (natuurlijk mogen de oma’s ook mee). Dan vier je Vaderdag ook nog eens met de familie waardoor het een stuk leuker is!

Maar natuurlijk is het ook belangrijk dat je niet alleen goed avond eet, want je moet ook goed ontbijten, dat is ten slotte de belangrijkste maaltijd van de dag, al helemaal op zo’n belangrijke en leuke dag als Vaderdag. En dat is nou het leuke van Vaderdag je mag je vader verrassen met een lekker ontbijtje op bed samen met zijn vaderdagcadeaus. Natuurlijk kan je moeder je hierbij helpen, maar houd wel in gedachten dat je vroeg uit je bed moet, want je moet natuurlijk het ontbijt al wel klaar hebben voordat je vader wakker is…

Als het nou lekker weer is op Vaderdag kan je altijd een bootje huren en lekker met het hele gezin gaan varen. Je zit dan lekker de hele dag op het water en kan lekker genieten met elkaar van het weer en natuurlijk kan je even het water in springen als je het te warm krijgt. Als je op het water zit ervaar je de stad waar je woont of de stad die je bezoekt ook heel anders. Het is natuurlijk ook gewoon lekker voor je vader om een dagje te relaxen en niks te hoeven doen.  

Wat je natuurlijk altijd nog kan doen op Vaderdag als je echt geen vaderdagcadeaus weet is gewoon een leuk bordspel of een ander leuk spel met je gezin. Het is leuk om te doen met het hele gezin of zelfs de hele familie. Het kan ook nog eens best lang duren als je allemaal heel erg fanatiek bent en natuurlijk heel graag wilt winnen, en dit is vaak het geval. Het is een goede manier om gezellig met z'n allen te kletsen, en met wat borrelhapjes erbij kan het al helemaal niet meer misgaan. Dit kan je ook nog altijd in de avond doen voor de gezelligheid na een andere overtijd wat overdag uitgevoerd is.

De perfecte Vaderdag cadeaus

Je vader verrassen met een leuk  vaderdagcadeau naast een ontbijtje op bed blijft natuurlijk een van de leukste dingen van Vaderdag. Of het nou iets groots of kleins is, gekocht of zelfgemaakt, hij zal er altijd blij mee zijn. Weet jij al wat je gaat kopen of maken voor Vaderdag dit jaar? Het is namelijk al weer bijna zo ver. Misschien een leuke tekening of gedicht, een lief wenskaartje, bioscoopbon, een mooie houten snijplank, stoere koffiemok, scheer set of misschien wel een groot Rituals pakket? Er zijn oneindig veel leuke dingen om te geven aan je vader.

Natuurlijk heb jij wel de allerleukste vaderdag cadeaus nodig dit jaar, daarom staan op onze site een paar ideeën voor als je nog geen idee hebt wat je voor je vader moet kopen voor Vaderdag.

Hieronder hebben wij wat subcategorieën toegevoegd van de vaderdagcadeaus in ons assortiment: 

 

Hierbij alle vaderdagcadeaus op het gebied van gereedschap: 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/actie/vaderdag-cadeaus/gereedschap/

Hierbij alle vaderdagcadeaus op het gebied van gadgets: 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/actie/vaderdag-cadeaus/gadgets/ 

Hierbij alle vaderdagcadeaus op het gebied van tuinartikelen: 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/actie/vaderdag-cadeaus/tuinartikelen/

Hierbij alle vaderdagcadeaus op het gebied van scheren & verzorging: 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/actie/vaderdag-cadeaus/scheren-verzorging/

Hierbij alle vaderdagcadeaus op het gebied van geuren & verzorging: 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/actie/vaderdag-cadeaus/geuren-verzorging/

We hebben natuurlijk een erg breed en groot assortiment met meerdere leuke artikelen en ideeën voor Vaderdag Cadeaus, dus neem rustig en uitgebreid een kijkje op onze website en ik weet zeker dat er ook wat leuks voor jou tussen zit. 



Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking