Terug

Veiligheid & Ondersteuning (31)

Filters

Veiligheid en Ondersteuning 

Waarom wordt Sporttape steeds vaker gebruikt?

Tijdens het sporten komt het tegenwoordig veel vaker voor dat de sporters sporttape gebruiken bij blessures en het verstevigen van spieren. Niet alleen de topsporters gebruiken dit maar ook de gewone sporters gebruiken het tegenwoordig veel vaker. 

Voordelen

De sporttape heeft sowieso al een voordeel door het materiaal waar het van gemaakt is. Hier zijn natuurlijk de andere voordelen ervan. Het verstevigt de gewrichten, zorgt voor pijnvermindering, verdrijft overtollig vocht bij zwelling en geeft een betere sturing van bewegen. Het helpt voor het gewricht op juiste plek te laten zitten.

Sporttape kan er namelijk ook voor zorgen dat een spier of gewricht beter op de goede plek blijft zitten. De sporttape heeft nog wel een groot voordeel en dat is namelijk vermindering van de pijn.

Pijnvermindering

De sporttape verminderd de meeste pijn bij de blessures maar ook niet alle. Denk bijvoorbeeld aan een sleutelbeenbreuk die bij wielrenners veel voorkomt als ze vallen of bij volleyballers bij hun knieën. Het gaat hier dan om blessures waar je niet iets kan breken. De ruimte die het tape biedt zorgt namelijk voor minder druk op de zenuwuiteinden waardoor je pijn vermindert. 

Hansaplast Sporttape - 2,5 cm - 10 Meter  

Aanbeveling voor gebruik: Aanbevolen voor de ondersteuning van gewrichten bij sterk belastende activiteiten.

Eigenschappen product: Geschikt voor het tapen van vingers, handen, polsen en knieën Eenvoudig af te scheuren. Sterke kleefkracht en stevig materiaal voor maximale ondersteuning.

Aanbeveling voor gebruik: - Voor de ondersteuning van gewrichten bij sterk belastende activiteiten

Eigenschappen product: - Geschikt voor het tapen van vingers, handen, polsen en knieën - Eenvoudig af te scheuren Sport.

Niet meteen doof of slechthorend

Veel mensen denken te losjes over gehoorschade. Heel veel mensen hebben wel situaties meegemaakt waar teveel en te harde muziek aanwezig was dat schadelijk is. Bijvoorbeeld bij het afsteken van vuurwerk tijdens oud & nieuw, bij harde muziek tijdens het uitgaan, windruis tijdens het motorrijden of als je werkt met zware machines. Vaak heb je wel eens een suis gehoord in je oren dat betekent dat de haartjes beschadigen die suis is het signaal er van. Omdat de mensen gewoon de volgende dag alles nog prima horen ontstaat de misvatting dat er geen gehoorschade is. Deze misvatting maakt dat mensen zich minder kwetsbaar voelen.

een van de manieren die heel erg voor de hand ligt is om minder naar harde muziek te luisteren, maar als je oren eenmaal beschadigt zijn moet de muziek al gelijk wat harder staan wil je überhaupt wat horen en dat is het hele schadelijke deel aan harde muziek.Volgens belangrijke onderzoeken is gebleken dat je maximaal maar 4 minuten naar te harde muziek mag luisteren maar als je een feestje hebt of een festival luister je al snel een paar uur naar deze te harde muziek. Wat je wel kunt doen? Gehoorbescherming dragen zoals oordoppen met een geluidsfilter. Je hoort hiermee nog steeds de muziek, maar het binnenkomende geluid wordt gedempt.

Maatregelen voordat het te laat is

Heb jij dit weekend een concert of festival ? Bedenk dan goed wat de risico’s zijn als je geen gehoorbescherming draagt. Het lijkt allemaal niets te zijn totdat je zelf hiervan het slachtoffer bent. De dag dat de piep in je oren niet meer weggaat. Bij Beethoven was dit het geval. Hij schreef zo zijn eigen brief waarin stond dat hij alleen maar suis en geruis horen door allebei de oren. Dit kwam dus omdat hij veels te lang naar harde muziek had geluisterd.

Bekijk hieronder een aantal alternatieven om hard geluid te beperken.

Benson U-beugel Oordoppen - SNR 21 dB

Lichtgewicht oordoppen met U-beugel. perfect voor het gebruik bij het bewegen tussen geluids gevaarlijke ruimtes/plaatsen. Beschermingsniveaus: H = 22, M = 17, L = 15, SNR = 21 DB.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeeldrogisterij.nl 8.9 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh