Lage verzendkosten €3,95 met Budbee
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen en altijd lage prijzen
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Lage verzendkosten €3,95 met Budbee
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen en altijd lage prijzen

Door Guiseppe, 22 april 2024

Scheren: tips voor een ultragladde scheerbeurt

Het scheren van je gezicht (of een ander deel van je lichaam) kan een vrij eenvoudig proces zijn als je een paar basisstappen volgt. Deze tips helpen jouw aan een ultraglad scheerresultaat.

 

1. Bereid je huid voor

Voordat je begint met scheren, is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Neem eerst een warme douche of was het gebied dat je wilt scheren met warm water. Dit helpt de haartjes zachter te maken en opent de poriën, wat het scheren gemakkelijker maakt. Gebruik voor het wassen van je gezicht een gezichtsreiniger en niet zomaar lichaamszeep. Die verwijdert namelijk te veel natuurlijke oliën uit je huid en droogt de huid uit. De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lichaam.

 

2. Gebruik scheerschuim of gel

Breng een goede hoeveelheid scheerschuim of gel  aan op het gebied dat je gaat scheren. Je kunt daar bijvoorbeeld De Vergulde Hand Scheerschuim voor gebruiken of deze Gillette Scheergel voor de gevoelige huid. Dit helpt om de haartjes verder te verzachten en zorgt ervoor dat het scheermes soepel over je huid glijdt, waardoor irritatie wordt verminderd.

 

3. Kies het juiste scheermes

Gebruik een scherp scheermesje dat schoon is. Dit vermindert het risico op snijwonden en irritatie. Wegwerpscheermesjes zijn prima voor incidenteel gebruik, maar voor regelmatig scheren kun je overwegen om een herbruikbaar scheermes te gebruiken.

 

4. Scheer in de juiste richting

Begin met het scheren in de richting van de haargroei. Dit helpt om irritatie en ingegroeide haartjes te voorkomen. Hoe check je de groeirichting van je baardharen? Ga met je vinger over jouw gezichtsbeharing. Bij weinig weerstand beweeg je met de haargroei mee. Bij veel weerstand ga je er tegen in. Als je een gladde scheerbeurt wilt, kun je daarna voorzichtig tegen de richting in scheren. Wees echter voorzichtig, want dit kan meer irritatie veroorzaken.

 

5. Spoel regelmatig

Spoel je scheermes regelmatig af onder warm water om haartjes en scheerschuim te verwijderen. Dit helpt om een gladde scheerbeurt te behouden.

 

6. Hydrateer na het scheren

Spoel je gezicht af met handwarm water om alle zeepresten te verwijderen. Spoel vervolgens na met koud water om de poriën te sluiten en dep het droog met een schone handdoek. Breng vervolgens een hydraterende crème of aftershave balsem aan om je huid te kalmeren en te hydrateren.

 

7. Onderhoud je scheermes

Spoel je scheermes na elk gebruik goed af en bewaar het op een droge plaats. Vervang de scheermesjes regelmatig om een gladde scheerbeurt te behouden en irritatie te voorkomen.

 

Volg deze stappen en experimenteer een beetje om te zien wat het beste werkt voor jouw huid en haartype. Succes met scheren!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking