Terug

Luchtwegen en Verkoudheid (17)

Filters

Luchtwegen en verkoudheid

Verkoudheid is een ontsteking van de bovenste luchtwegen, dat wil zeggen van de neus en de keelholte. Maar hoe ontstaat verkoudheid nou eigenlijk? Verkoudheid wordt veroorzaakt door besmetting met één van de vele verschillende verkoudheidsvirussen. Hieronder valt Griep: griep kan soms veel op verkoudheid lijken, maar wordt veroorzaakt door een ander virus en heeft een heftiger verloop.

Symptomen bij een verkoudheid

De meeste voorkomende verkoudheid begint meestal met neus verschijnselen: waterige loopneus, niezen, neusverstopping. Het kan voorkomen dat u hier meestal ook hoofdpijn bij heeft.Eerst begint het gewoon met vies groen snot maar Na een paar dagen kan de waterige afscheiding veranderen in slijmerig, groen snot. e hebt ook kans op een een ontsteking naar de lagere luchtwegen, hier valt onder de luchtpijp en de bronchiën. Hierdoor kunnen klachten van heesheid en hoesten ontstaan. Soms is er ook sprake van koorts en gaat de verkoudheid erg veel op griep lijken. Dit is gewoon een kwestie van uitzieken.

Hoe ontstaat verkoudheid?

De verkoudheid ontstaat door contact met één van de vele verkoudheidsvirussen. Dit komt het vaakst voor door de druppeltjes in de lucht, door praten of door hoesten, als dit gebeurd zonder dat je bijvoorbeeldin je hand hoest vliegen er kleine druppeltjes rond en daardoor kan jij een virus oplopen. Besmetting kan ook plaatsvinden door het beetpakken van deurknoppen of bestek, en elkaar een hand geven. Zodra dit gebeurd en je loopt wat op merk je dat na 1 tot 3 dagen. hiervoor kun je tissue’s gebruiken om je neus te snuiten of je handen af te drogen als je ze gewassen hebt.

Wat is een Tissue 

Een tissue is de benaming voor een papieren zakdoek. Een tissue kan gemaakt worden van zowel nieuw als gerecycled papier hulp.

Een tissue is hygiënischer dan dat van een stoffe zakdoek of iets anders omdat je de tissue maar 1 keer gebruikt en daarna weggooit en met een stoffe zakdoek zitten de bacteriën er nog steeds aan en volgt er weer hetzelfde proces naar je neus. Snot is een echte boosdoener bij het oplopen van virussen bij mensen. Een tissue is een stuk milieuvriendelijker dan een katoenen zakdoek. 

Kleenex Tissues - Balsam Menthol 72 stuks

De Kleenex Tissues Menthol zijn gemaakt voor algemeen gebruik. De verzachtende menthol helpt om de neus weer open te krijgen. Bij verkoudheid zijn deze tissues ideaal om te gebruiken omdat ze ook verzachtend zijn. Kan door iedereen gebruikt worden.

Waarom een gezichtssauna?

Iedereen reinigt zijn huid wel door te douchen en zich te wassen met zeep, maar je reinigt je huid niet zo diepgaand. Een gezichtssauna opent je poriën omdat er hitte vanaf komt (damp) en door het zweten worden deze geopend. Hierdoor spoelt het goed schoon. Het is shandig om dit met een masker te doen, want dan heb je gelijk een hele gezichtsreiniging te pakken. Zo’n behandeling is echt ideaal voor mensen met acné of een onzuivere huid. Als je dit 1 keer per week doet zie je vanzelf je huid genezen.

Medisana Gezichtssauna

Productbeschrijving

Deze gezichtssauna van Medisana is zowel geschikt voor cosmetisch gebruik als voor verkoudheid. De gezichtssauna heeft een diffusor voor het gelijkmatig verdelen van de stoom en een extra opzetstuk voor de neus. De sauna opent de poriën, reinigt de huid en ontspant het gezicht door de vochtige warmte. De maatbeker met water is eenvoudig te vullen en voor gebruik bij verkoudheid is het mogelijk een aroma toe te voegen. Het apparaat heeft een PTC-verwarmingselement en is gemakkelijk schoon te maken.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeeldrogisterij.nl 8.9 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh