Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Julia, 2 juni 2023

Supplementen en vitamines, welke zijn er eigenlijk?

Tegenwoordig zijn er veel soorten supplementen en vitamines verkrijgbaar. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn is het soms onduidelijk welke je kunt gebruiken voor bepaalde behoeftes. In deze blog verdiepen wij ons in een paar bekende supplementen en vitamines en vertellen wij wat over de specifieke werkingen. 

 

Gewrichten en botten

Een van de bekendste soort supplementen voor de gewrichten en botten is glucosamine. Glucosamine is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam en speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezond kraakbeen. Door het aanvullen van glucosamine in de vorm van een supplement, kan de soepelheid en flexibiliteit van de gewrichten worden ondersteund.

Ook heb je supplementen wat magnesium en zink bevat. Magnesium speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van een goed zenuwstelsel, spierfunctie en het herstel van botten. Zink is essentieel voor een gezond immuunsysteem, celgroei en herstel. Doordat deze twee supplementen worden gecombineerd wordt hun voordeel versterkt. Magnesium kan de opname van zink verbeteren en andersom kan zink de opname van magnesium verbeteren.

 

Vitaminen en Mineralen

Er zijn veel soorten vitaminen en mineralen met verschillende soorten werkingen. Zo zijn er supplementen die haargroei kunnen stimuleren. Ook zijn er supplementen voor huid, nagels, je lever en je ogen.

Bekende vitamines zijn vitamine B12, en vitamine D.

Vitamine B12 is een voedingsstof die een belangrijke rol speelt in verschillende processen in het lichaam. Vitamine B12 helpt vermoeidheid te verminderen en is goed voor het afweersysteem, geheugen en concentratie.

Vitamine D verhoogt de opname van kalk in de botten en heeft bovendien een positieve invloed op het immuunsysteem. Ook heb je Vitamine C, dit werkt voor een goede weerstand.

 

Nachtrust

Je hebt ook speciale supplementen voor nachtrust. Een van de meest bekende soorten is melatonine. Melatonine is een hormoon dat natuurlijk al in het lichaam wordt geproduceerd door de pijnappelklier, een klier in de hersenen. Het speelt een grote rol in het reguleren van het slaapritme en het verzorgen van een gezonde slaap.

Melatonine supplementen worden vaak gebruikt om slaapproblemen, zoals slapeloosheid en jetlag, aan te pakken. Ze kunnen handig zijn voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen of door te slapen, of voor verstoorde slaappatronen. 

 

Overige soorten

Verder heb je ook nog verschillende supplementen en vitamines met gevarieerde werkingen. Bij de Voordeeldrogisterij is er een ruim assortiment aan supplementen en vitamines om alle behoeften te voorzien.  

Naast de drie specifieke categorieën die in deze blog zijn behandeld heb je ook nog:                                                                                                                    

  • Afvallen
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Koorts en keelklachten
  • Verschillende soorten kruiden
  • Natuurproducten
  • De overgang en stoelgang
  • Oor en gehoor
  • De prostaat en blaas
  • Probiotica
  • Spijsvertering
  • Vruchtbaarheid
  • Geheugen en concentratie

Alle supplementen en vitamines zijn momenteel extra voordelig in de aanbieding te verkrijgen bij de Voordeeldrogisterij.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking