Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Sonja, 5 september 2022

Ramen wassen zonder strepen

Ramen wassen is voor velen een klus die we graag uitstellen. Maar op een gegeven moment zijn die vlekken en vingerafdrukken, zeker als de zon zo mooi op je ramen schijnt, niet meer weg te denken. Tijd om je ramen schoon te maken! Maar hoe zorg je ervoor dat er geen strepen ontstaan ​​na het wassen van je ramen? In deze blog geven we je de beste tips om je ramen vlekkeloos schoon te maken.

Wat is er nodig om de ramen schoon te maken?

Je hebt geen trucjes of exclusieve schoonmaakproducten nodig om die populaire streeploze ramen te krijgen. Om streeploze ramen te wassen heb je het volgende nodig:

  • emmer
  • Trekker of wisser
  • Spons
  • Suède zeem (bij voorkeur natuurlijk suède)
  • Microvezeldoek
  • Keukentrap
  • oude krant (optioneel)
  • Afwasmiddel, ammoniak of schoonmaakazijn

Ruiten en ramen streeploos wassen

Nu je alles hebt, is het tijd om je ramen schoon te maken. Met onderstaand stappenplan zorg je voor glanzende, streeploze ramen:

  1. Ben je van plan om binnen te werken? Haal alles van de vensterbank zodat het werk makkelijker is en je niets om kunt gooien. Voor hoge ramen is het handig om een ​​keukentrap te gebruiken. Je kunt dus gemakkelijk overal komen.
  2. Heeft u hardnekkige vlekken zoals vogelpoep of zand op uw ramen? Zorg ervoor dat u deze eerst verwijdert. Verwijder zand van buitenramen met een tuinslang en vogelpoep met een beetje tandpasta.
  3. Maak een sopje met heet water en een beetje afwasmiddel of schoonmaakazijn. Te veel wasmiddel kan strepen achterlaten, dus gebruik het voorzichtig. Als het raam erg vet is, gebruik dan een beetje ammoniak. Voor heldere ramen is een beetje afwasmiddel zeker aan te raden. Kies je liever voor huis-, tuin- en keukenoplossingen? Ramen schoonmaken met warm water en uienvlokken kan strepen voorkomen. Is de zeep klaar? Pak een spatel, spons, zeem en doek en je bent klaar om te gaan.
  4. Maak de ruit nat met een spons, er is veel vuil door de spons geabsorbeerd. In de hoeken zit vaak veel vuil. Maak nieuw zeepsop en maak de ramen weer schoon.
  5. Haal nu de trekker over. Werk altijd van boven naar beneden, anders gaat het water naar de plek waar je net hebt gedroogd. Het is het beste om in één beweging van links naar rechts en van boven naar beneden te werken. Als je de trekker optilt, ontstaat er een lijn. U kunt ook tracks van boven naar beneden maken, waarbij u er altijd voor moet zorgen dat de nieuwe track de vorige overlapt. Maak voor elke nieuwe klus de trekker schoon met een vochtige zeem.
  6. Veeg eventuele strepen weg met krantenpapier. Krantenpapier neemt restvocht zonder strepen op.
  7. Reinig het kozijn en de vensterbank met een microvezeldoek.
  8. Kant en klaar Ramenmiddel of Glasreinigers voor de snelle schoonmaak werkt ook erg goed. Tevens hebben wij het van de bekende merken als CIF en HG en Cillit Bang. Sinds kort ook van The pink stuff die 99% organisch is, dus heel weinig schadelijke stoffen bevat. 

Ramen Wassen

Wanneer is de beste tijd om ramen te wassen?

Het is op een zonnige dag dat je die vervelende vlekken en vuil op je ramen ziet en misschien wil je meteen beginnen. Het is echter het beste om de ramen niet te wassen. Was de ramen op bewolkte dagen. Ramen drogen sneller door zonlicht en strepen verschijnen eerder.

Hoe vaak moet je je ramen schoonmaken?

Wanneer je je ramen wilt wassen, kun je natuurlijk zelf bepalen, afhankelijk van hoe snel de ramen vuil worden. In de zomer wassen veel mensen hun ramen één keer per maand en in de winter om de twee of drie maanden. Dus hoe vaak je je ramen schoonmaakt, hangt vooral af van hoe vuil ze zijn en of je vatbaar bent voor vlekken en vingerafdrukken. Het wordt aanbevolen om de ramen minstens om de 3-4 maanden schoon te maken. Door voor uw ramen te zorgen, kunt u tijd besparen en ervoor zorgen dat u met plezier naar buiten kijkt.

Krassen na het schoonmaken van ramen

Oeps, je bent net klaar met het wassen van je ramen, heb je krassen op je mooie glanzende ramen? Dit kan worden veroorzaakt door:

  • U heeft nog zand op uw ramen. Spoel of veeg eerst eventueel grof vuil van de buitenkant van het raam. Reinig het beste met een tuinhamer of een zachte borstel. Zo neemt je spons geen oneffenheden op en krijg je geen krassen.
  • U gebruikt het verkeerde materiaal. Gebruik een hoogwaardige spons zonder schuurpapier, een hoogwaardige suède en een hoogwaardige microvezeldoek. Zo voorkom je dat je ongewenste krassen op je ramen krijgt.
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking