Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Lodewijk, 9 april 2024

5 tips voor het lenteklaar maken van jouw tuin

1. Tuin opruimen

Wanneer het voorjaar weer in zicht is wordt het tijd om de tuin weer op orde te maken. Ruim oude bladresten, takken en ander tuinafval op. Als je veel afval hebt kan je dit verzamelen in een tuinafvalzak.

Als je oude plantenresten en takken hebt verzameld is het ook mogelijk om hier zelf compost van te maken. Stop het dan in een compostbak. Dit kan je later weer in je tuin gebruiken als voeding voor je planten.

 

2. Onkruid verwijderen

Nadat je al het tuinafval hebt opgeruimd is het tijd om al het onkruid te verwijderen. Je kan dit met de hand doen of een onkruidschraper gebruiken.

 

3. Terras schoonmaken

Heb je last van groene tegels? Dit komt omdat in de winter de zon minder schijnt en het buiten vochtiger is. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor algengroei. Behandel de tegels met een groene aanslagreiniger van HG en de aanslag zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Deze zijn verkrijgbaar in een kant-en-klare en een geconcentreerde variant die je zelf kan aanlengen. Ook kan je eventueel een hogedruksproeier gebruiken.

 

4. Planten en struiken snoeien

De lente is de perfecte tijd om te snoeien. Door te snoeien zorg je namelijk voor meer ruimte en licht. Dit bevordert de groei van de plant.

Als de vorstperiode voorbij is kun je beginnen met het snoeien van vorstgevoelige planten. Denk hierbij aan rozen en hortensia's. Knip met een snoeischaar dode en zieke takken weg. Zo hou je de plant gezond en zijn ze minder vatbaar voor ziektes.

 

5. Zomerbollen planten

Wil je in de zomer genieten van een bloeiende tuin? Dan is dit het moment om de zomerbollen te planten. De meeste zomerbollen plant je na de laatste nachtvorst. Met behulp van een tuinschep kun je de bollen in de grond zetten. Weet je niet zeker wat de juiste tijd is om te planten? Kijk dan op de verpakking van je bloembol. Bekende zomerbollen zijn bijvoorbeeld de iris, lelies, dahlia's en gladiolen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking