Lage verzendkosten €3,95 met Budbee
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen en altijd lage prijzen
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Lage verzendkosten €3,95 met Budbee
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen en altijd lage prijzen

Door Julia, 17 mei 2023

Zonnebrandcrème, waar is dat goed voor en wanneer moet je het gebruiken?

Mei is aangebroken, de zonnige dagen komen er weer aan. Mensen gaan weer naar buiten en zoeken een plekje in de zon op. Vaak vergeten ze zich dan te beschermen met zonnebrandcrème en komen ze met een rode verbrande huid thuis. In deze blog lees je waarom het zo belangrijk is om je in te smeren.

Waar beschermt zonnebrandcrème je tegen?

Zonnebrandcrème beschermt je tegen de schadelijke effecten van de zon, met name tegen de ultraviolette (UV) straling. Er zijn twee soorten UV-straling die schadelijk kunnen zijn voor de huid: UVA en UVB. Hier een opsomming van de beschermfactoren:

  1. Bescherming tegen UVB-straling: UVB-straling is verantwoordelijk voor het veroorzaken van zonnebrand en het spelen van een belangrijke rol bij het ontwikkelen van huidkanker. Zonnebrand met een zonnebeschermingsfactor (SPF) beschermt tegen UVB-straling door de tijd te verlengen die je in de zon kunt doorbrengen zonder te verbranden.
  2. Bescherming tegen UVA-straling: UVA-straling dringt dieper door in de huid en speelt een rol bij het veroorzaken van vroegtijdige veroudering van de huid, zoals rimpels en pigmentatie. Het kan ook bijdragen aan huidkanker. Merken met een breed spectrum beschermen tegen UVA-straling.

Naast het beschermen tegen UV-straling, kan de crème ook helpen om de huid te hydrateren en te voorkomen dat deze uitdroogt door blootstelling aan de zon.

Is zonnebrandcrème veilig om te gebruiken?

Ja, het is veilig om zonnebrand te gebruiken. Wel is het belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt. Het is belangrijk om een crème uit te zoeken met een hoge SPF waarde. SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoe lang je beschermt bent tegen de zon. Een SPF van 30+ wordt aanbevolen.

Gebruik voldoende zonnebrandcrème om je hele lichaam te bedekken. Breng het gelijkmatig aan en vergeet gevoelige plekken zoals je nek, oren, lippen en de achterkant van je benen niet. 

Wanneer moet ik zonnebrandcrème gebruiken?

Zonnebrandcrème moet worden gebruikt wanneer je wordt blootgesteld aan de zon, ongeacht het seizoen. Hier zijn enkele richtlijnen wanneer je zonnebrandcrème moet gebruiken:

  1. Tijdens de zomer: In de zomer, wanneer de zon het sterkst is, is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken, vooral tussen 10.00 uur en 16.00 uur wanneer de UV-straling het meest intens is.
  2. Tijdens andere seizoenen: Hoewel de zon in de winter en andere seizoenen minder intens kan aanvoelen, is het nog steeds mogelijk om schade door UV-straling op te lopen. Daarom is het raadzaam om je het hele jaar in te smeren, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.
  3. Op bewolkte dagen: Zelfs op bewolkte dagen kan UV-straling de huid bereiken en schade veroorzaken. Daarom is het verstandig om ook op bewolkte dagen zonnebrandcrème te gebruiken.
  4. Voor buitenactiviteiten: Als je van plan bent om buiten te sporten, wandelen, zwemmen of andere activiteiten te doen, is het belangrijk om je huid in te smeren. Zelfs als je in het water bent, moet je een waterbestendige zonnebrandcrème gebruiken en deze regelmatig opnieuw aanbrengen.
  5. Dagelijks gebruik: Voor dagelijks gebruik kun je overwegen om een moisturizer of make-up product met een ingebouwde zonbescherming te gebruiken. Dit helpt om je huid het hele jaar door te beschermen, zelfs op dagen dat je niet veel tijd buiten doorbrengt.
Waar kan ik het beste zonnebrandcrème kopen?

Zonnebrandcrème kun je het beste bij een drogist kopen. Daar kun je van allerlei verschillende merken en soorten zonnebrand vinden. De Voordeeldrogisterij heeft momenteel veel soorten  zonnebrandcrèmes en aftersun in de aanbieding, extra voordelig en goedkoop dus. Smeer je in en zorg goed voor je huid. 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking