Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Achteraf betalen lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Achteraf betalen lekker makkelijk

Door Romeon, 12 januari 2023

Voordeeldrogisterij doneert aan de Voedselbank Zwolle

Wat doet de Voedselbank?

Voedselbanken bieden gratis gekocht voedsel aan inwoners van Nederland die tijdelijk niet zichzelf kunnen voorzien van voedsel. Het werk bij de Voedselbank wordt uitsluitend gedaan door vrijwilligers en wordt gedaan met een passie voor de mens. Dit komt doordat alle opbrengsten en de donaties weer rechtstreeks terug gaan naar de cliënten van de Voedselbank. Hierdoor wordt het voorzien van de cliënten met voedsel snel en zo efficiënt mogelijk gedaan. De Voedselbank is dus een non-profitorganisatie en is volledig gericht op het kwaliteit en doelgerichte werk te verrichten.

Wat is de visie van de Voedselbank?

In Nederland leven ruim een ​​miljoen mensen onder de armoedegrens. Daarom zijn er Voedselbanken om degenen die het financieel echt moeilijk hebben tijdelijk te kunnen voorzien van voedselhulp zodat ze kunnen eten. De Voedselbank werkt samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren om te zorgen voor voldoende voedselvoorziening voor al de Voedselbank klanten. Samen met de Voedselbank heeft Voordeeldrogisterij geholpen met de bestrijding van armoede, het verdwijnen van voedseloverschotten en het verminderen van de milieubelasting. Om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten, krijgt de Voedselbank steun van lokale organisaties zoals, Voordeeldrogisterij die cliënten weer op weg helpen. Voedselhulp moet echter altijd tijdelijk zijn voor de klanten, omdat de voedselhulp is bedoeld voor een steun achter de rug om de weg weer te kunnen oppakken naar volledige zelfstandigheid. En daarin helpt de lokale Voedselbank. 

De Voordeeldrogisterij doneert aan de Voedselbank Zwolle 

Afgelopen week zijn wij erachter gekomen dat een aantal voedselproducten niet meer verkocht mochten worden aan onze klanten. Dit vonden wij natuurlijk ontzettend jammer, maar toen wij er achter waren gekomen dat al die goederen gedoneerd konden worden aan de Voedselbank aarzelden wij niet. Maar brachten wij het zo snel mogelijk naar de Voedselbank om de mensen in nood te kunnen voorzien. Op het moment dat wij het voedsel doneerde kwam het ook precies goed uit voor sinterklaas en hebben wij mensen in nood toch kunnen blij maken met dit cadeau. Wij hebben de voedselbank in Zwolle geholpen door middel van heerlijke chocolade snoepgoederen van M&M en Maltesers te doneren. Hier hebben wij een heleboel mensen blij mee kunnen maken. 

Ben jij ook van plan iets te doen voor jouw Voedselbank? 

Je kan helpen door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor voedselhulp. Op de activiteitenpagina van de Voedselbank kan je activiteit, initiatief of wilde ideeën aanmelden. Heb je 4.000 koekjes gebakken? Corona proof een blokje omlopen, digitale yogalessen waarvan de opbrengst naar de voedselbank gaat? Hoe geweldig! Hiermee zou je talloze mensen ontzettend blij van kunnen maken. Ga naar ‘’https://www.kominactievoordevoedselbank.nl/’’ en start je eigen actie. 

Wil je een Voedselbank bij jou in de buurt steunen? Dit is ook mogelijk. Check hier of jouw lokale voedselbank erbij betrokken is en ga zelf aan de slag om mensen in nood te helpen. Heb je overgebleven eten dat ongeopend is en je niet lust of niet van plan bent te gebruiken dan kan je dat natuurlijk aan jouw lokale Voedselbank geven. Hiermee kan je de mensen in nood heel erg blij maken. Daar zullen alle Voedselbanken en cliënten heel erg dankbaar voor zijn.

Wat kan ik aan de Voedselbank doneren?

Zonder eten zijn we nergens. Heb je extra houdbare of verse etenswaren? Ingezameld voedsel, voedseldonaties of voedselresten zijn van harte welkom. De Voedselbank is NVWA-gecertificeerd, hierdoor garanderen wij de  voedselveiligheid en zorgen wij ervoor dat het voedsel in goede staat wordt gegeven aan de cliënten. Ook non-food artikelen zoals wasmiddelen, luiers, tandpasta etc. zijn  van harte welkom. 

Alle Hulpmiddelen zijn altijd van harte welkom.  

Wilt u gaan winkelen voor een Voedselbank? Deze producten kunnen ze altijd gebruiken: pasta, rijst, couscous, aardappelpuree,pasta sauzen, soep, ontbijtgranen, warme gerechten (jam, pindakaas), vlees- en visconserven, ingemaakte groenten en fruit, zonnebloem/olijfolie of melk

Hoe kan ik geld doneren aan de Voedselbank?

De Voedselbank heeft structurele inkomsten nodig, bijvoorbeeld om een ​​gebouw te huren, elektriciteit, benzine en een auto te huren. Als vrijwilligersorganisatie is de Voedselbank volledig afhankelijk van donaties. Daarom zijn zij je zeer dankbaar voor eenmalige of gestructureerde donaties.

Zonder de donaties zouden zij niet kunnen bestaan.

Je kunt de Voedselbank steunen door uw bedrag over te maken op:

IBAN-rekeningnummer: NL56 INGB 0001 4861 19

Op naam van: Voedselbank Zwolle e.o.

Belastingvoordeel door de ANBI-status

Sinds 2008 heeft Voedselbank Zwolle de ANBI-status. Dit betekent dat u de giften die u ontvangt kunt aftrekken van uw belastingaangifte. Vraagt ​​de Belastingdienst om de gegevens van onze stichting? Dan kun je deze gegevens geven:

ANBI-informatie Stichting Voedselbank Zwolle en omstreken

KVK-nummer: 05080462

Fiscaalnummer: 815.44.3778

voor meer informatie, ga naar de Voedselbank Zwolle website.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking