Altijd lage prijzen
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Gratis verzending vanaf €45,-
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Luna, 4 juni 2018

Nespresso apparaat onkalken (nakijken)

Nespresso apparaat ontkalken

 

 

Welk ontkalkingsmiddel kan er gebruikt worden?

Als je de koffiemachine nog lang mee wilt hebben is het verstandig om een ontkalking set te kopen die speciaal is gemaakt voor Nespresso apparaten. Die ontkalkingsmiddelen zijn precies afgestemd op een goeie zuurgraad, en de ontkalkingsmiddelen zijn gemaakt en ook getest in samenwerking met de fabrikanten.

Mensen ontkalken vaak door water te mengen met azijn, wij raden dit echt af! Azijn is een heel agressief middel en absoluut niet goed voor de onderdelen in de Nespresso machine. Ook word de smaak van de koffie aangetast. Daarom is het beter om gebruik te maken van ontkalkingsmiddelen.

Veel bekende merken zoals CLR, Durgol en Saeco die ook ontkalkingsetjes verkopen. Vaak hebben ze ook voor jouw koffiemachine een eigen ontkalking set ontwikkelt. Die ingrediënten zullen niet veel verschillen met de Nespresso ontkalkingsmiddelen.

 

Nespresso machine ontkalken in 8 stappen

De producten van Nespresso zijn slim gemaakt, dat zie je vooral bij het onderhoud en het reinigen van de Nespresso machines. Iedereen kan zijn eigen apparaat ontkalken. Als het apparaat regelmatig wordt ontkalkt, blijft de kwaliteit van de koffie op hoog niveau.

Door deze acht stappen zal het apparaat heel goed worden schoongemaakt. Door deze stappen word het apparaat nog intensiever schoongemaakt als aangegeven door Nespresso. Als het op de manier wordt gedaan hoe Nespresso het beschrijft blijven er nog veel kalkresten en troebel achter in het apparaat.

Stap 1:  Een Nespresso apparaat ontkalken is een automatisch proces. Je moet alleen wat voorbereidingen treffen. Doe de machine aan en wacht tot de knipperende lampjes blijven branden. Als de lampjes blijven branden betekent dat, dat het apparaat compleet is opgewarmd.

 

 

 

 

 

Stap 2: Zorg dat er geen capsules in de houder zit. Oen de houder precies op dezelfde manier als wanneer er een nieuwe Nespresso cup in wordt gedaan. De capsule komt zo in het opvangbakje terecht. Verwijder daarna het opvangbakje en leeg het in de prullenbak. Ook moet de uitlek bak geleegd worden. Plaats het daarna weer terug op de machine.

 

 

 

 

 

 

Stap 3:
Plaats een kom onder de kraan van het Nespresso apparaat, waar de koffie uitkomt. In de kom moet minimaal 1 liter in kunnen. Vul daarna het waterreservoir bij met zo’n 500 ml water. Voeg daarna poeder toe aan het waterreservoir om het Nespresso apparaat te ontkalken.

 

 

 

 

 

Stap 4:
Wanneer alle lampjes continu knipperen, kan het apparaat in de ontkalk modus worden gezet. Om het apparaat in de ontkalk modus te zetten moeten beide knoppen aan de voorkant tegelijk ingedrukt worden voor drie seconden. Als je dat goed hebt gedaan gaan beide lampjes knipperen. Nu zit je dus in het ontkalkingsmenu van het Nespresso apparaat. Door op de lungo knop te drukken, dat is het grote knopje, start je het ontkalken van het apparaat.

Stap 5:
Als al het water uit de reservoir is opgevangen, moet je het opgevangen water opnieuw in het reservoir gieten. Het water wordt dus opnieuw gebruik. Daarna moet er weer op de lungo knop worden gedrukt. Wacht dan tot al het water uit de reservoir door de machine is gespoeld. Daarna kan het opgevangen water in het opvangbakje door de gootsteen worden gegooid.

Stap 6:
Nadat het ontkalken is gelukt, moet het waterreservoir van binnen goed worden schoongemaakt en moet je het droogvegen. Vul het reservoir met water en plaats het op de machine. Drukt dan weer op de lungo knop, wacht daarna tot de machine word doorgespoeld met het water. Als het klaar is kun je het opgevangen water weggooien en kan het opvangbakje worden schoongemaakt.

Stap 7:
Het ontkalken is nu gelukt, maar nu moet je weer uit het ontkalkingsmenu komen. Dit doe je door weer de linker- en rechterknop tegelijk drie seconden in te drukken.

Stap 8:
Het Nespresso apparaat is zojuist ontkalkt en nu kun je dus weer genieten van heerlijke Nespresso koffie. Mensen die in een gemeente wonen waar hard water is zullen vaker de melding krijgen dat het apparaat ontkalkt moet worden, maar probeer minimaal 2 keer per jaar het apparaat te ontkalken.

Spoel het apparaat door na het ontkalken

Als het Nespresso apparaat is ontkalkt kan dat zorgen voor een bittere en vieze nasmaak. Dat komt door achtergebleven kalkresten die zijn losgekomen na het ontkalkingsproces. Van die kalkresten wil je natuurlijk af komen. Dat doe je door het waterreservoir eerst goed schoon te maken en daarna te vullen met water. Laat het water daarna helemaal door de machine spoelen. Je zult dan zien dat er troebel en kalkresten losgeweekt worden. Wij spoelen de machine meestal 3 keer met schoon water, om zo helemaal van de kalkresten af te zijn.

Tijd voor een lekker kopje koffie!

Als je klaar bent met het schoonmaken en het doorspoelen van het Nespresso apparaat, ben je bijna klaar met het ontkalken. Als laatste stap moet je een verse Nespresso maken, op die manier worden alle onderdelen nog één keer gespoeld en gereinigd van de laatste kalk restanten. Gooi dit kopje koffie weg en je bent klaar met ontkalken.

Als allerlaatste stap moet er nog één kopje koffie worden gezet, maar dan voor jezelf natuurlijk! Geniet van de heerlijke smaak.

Als je een nieuw Nespresso apparaat wilt kopen, let er dan op of die makkelijk te ontkalken en reinigen is.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking