Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Achteraf betalen lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Voor 21:00 uur besteld = vandaag verzonden
Snelle verzending met PostNL- in NL en BE
Achteraf betalen lekker makkelijk

Door Romeon, 2 december 2022

De ideale oplossing tegen kalkaanslag

Een kalkaanslag, we kennen het allemaal. Daarom moet je vaak plekken ontkalken waar je water gebruikt, zoals de badkamer of de cv-ketel. Kalksteen verhoogt ook de elektriciteitsrekening. Kalk heeft een isolerende functie en is ook voor bijvoorbeeld verwarming en cv-ketels gevaarlijk. Dit kan leiden tot een drastische vermindering van de efficiëntie. Ten slotte lijkt er een verband te bestaan ​​tussen hard water en eczeem. Hard water droogt de huid uit en kan huiduitslag veroorzaken of zelfs verergeren. Een waterontharder biedt positieve verandering! Maar hoe werkt een waterontharder precies?

Hoe werkt een Waterontharder of Waterontharder Magneet?

Waterontharder

Een waterontharder werkt als een filter en maakt het water zachter. Een natriumhoudende harskern haalt calcium en magnesium (kalksteen) grotendeels uit het water. De harskern bestaat uit verschillende kleine harsbolletjes.De harsbolletjes binden zich aan de kalk en geven dan het natrium af. Hierdoor ontstaat zacht water. Op het moment dat de harsbolletjes verzadigd zijn, stopt het werk en moet de filter worden afgespoeld. Het afspoelen, ook wel regeneratie genoemd, voert de waterontkalker tijd- of volumegestuurd en automatisch uit. Onthardingszout (natrium) is nodig voor het wassen. Dit zout doe je in de vorm van korrels of pastilles in de waterontharder. Tijdens het wasproces worden de met calcium verzadigde ballen veranderd naar natrium geladen balletjes. Hierdoor wordt de harskern weer schoon. Hoe vaker het moet, hoe meer onthardingszout er wordt gebruikt.

Voordelen Waterontharder

 • Geen kalkaanslag meer
 • Minder schoonmaken
 • Apparatuur gaat langer mee
 • Minder wasmiddel nodig
 • Het is goed voor de huid
 • Een lagere energierekening
 • Besparen op wasverzachter
 • Minder milieubelastend

Nadelen Waterontharder

 • Een waterontharder is niet goedkoop
 • Een periodiek waterontharder onderhoud is nodig
 • Een waterontharder maakt geluid
 • Er moet een afvoer aanwezig zijn
 • De waterontharder zout moet af en toe worden bijgevuld

Waterontharder Magneet

Je plaatst de magnetische waterontharder in de waterleiding. Hierdoor kunnen de kalkdeeltjes in je water niet aan de magneet blijven plakken. Zodra het water op is, verdwijnt dit effect en stroomt de kalk gewoon uit de kraan. Kalk blijft alleen in de waterleiding als je een 500 Gauss magneet hebt. Gauss is een oude term voor magnetische  fluxdichtheid, ook voor magnetische inductie, wat een maat is voor de sterkte van het magnetische veld dat door materie wordt geproduceerd. Het toont gewoon de aantrekkingskracht van de magneet. Dergelijke effectieve verzachtende magneten worden niet verkocht.

Voordelen Waterontharder Magneet

 • Geen kalkaanslag meer
 • Besparing op de energierekening
 • Geen schoonmaakmiddelen
 • Prijzen
 • Gezondheid
 • Milieuvriendelijk
 • Zachtere kleding en comfort
 • Verplaatsbaar
 • Schoon water
 • Eenvoudige installatie

Nadelen Waterontharder Magneet

 • Minder effectief
 • Minder onderzoeken

Wat is een Waterontharder?

Wat is een waterontharder precies? Met een waterontharder worden de meeste kalkvormende mineralen uit het leidingwater verwijderd. Hierdoor wordt je water zachter. Wij zorgen ervoor dat de waterontharder op minimaal 4dH is ingesteld voordat u het product al heeft ontvangen. Te zacht water kan bijvoorbeeld een negatieve invloed hebben op de leidingen, doordat de zuurgraad te laag zakt.

Waarom moet ik een Waterontharder Magneet hebben?

Steeds meer mensen gaan opzoek naar een waterontharder als eenvoudige oplossing van de kalkaanslag. Mensen weten vaak niet dat dit eigenlijk een antikalksysteem heeft. DeWaterontharder Magneet Premium wordt de laatste tijd steeds populairder. Dat is niet gek, want het is een relatief goedkope en effectieve manier om kalkaanslag tegen te gaan. De waterontharder is gemakkelijk te installeren en het zorgt voor een duurzaam gebruik van het water. 

Wat is Hard Water?

Ons water bevat kalk. Hierdoor ontstaat kalkaanslag, wat weer problemen kan geven aan verwarmingselementen of apparaten. Zo vermindert kalk de werking van wastabletten en kan kalk de huid uitdrogen. Dit is natuurlijk niet handig en kan tot problemen zoals eczeem resulteren. Water met veel kalk is hard water. De hardheid van het water bepaalt in grote mate hoeveel kalkaanslag je krijgt, maar ook al heb je relatief zacht water (water waar weinig kalk in zit) zijn er genoeg redenen om over te stappen naar een Waterontharder Magneet. Zodat je water krijgt dat absoluut kalkvrij is.

Is een Waterontharder Magneet effectief?

 

De Waterontharder magneet vermindert kalkafzetting tot wel 85%! Eén waterontharder magneet kan het levensduur van huishoudelijke producten zoals wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, je kranen in de keuken, badkamer en het toilet drastisch vergroten, met meer dan 85%. Omdat er zo’n groot merkbaar verschil voorkomt, hoef je ook minder schoon te maken dan normaal. Daarnaast is zacht water (kalkvrij water) ook zacht voor de huid en het haar; enorm ideaal als je psoriasis, eczeem of een gevoelige huid hebt.

Waar kan ik een Waterontharder Magneet kopen?

Last van kalkaanslag rond de keukenkraan, de douchecabine en in de waterkoker? Dan zijn jouw leidingen toe aan een waterontharder en daarvoor ben jij op het juiste adres bij Voordeeldrogisterij! Want onzeScandinavian Sense Waterontharder Magneet Premium is de ideale oplossing. Bevestig 'm in een handomdraai aan je leidingen en verleng de levensduur van jouw waterkoker, wasmachine en andere apparaten. Dat resulteert dus ook nog eens in een hoop geldbesparing! Bestel de waterontharder en bestrijdt kalk binnen een week.

Wat is de functie van een Waterontharder met magneet?

De functie van een ontkalkingssysteem zoals een waterontharder is voorzien van een magneet. Dit is uiteraard anders dan die van een waterontharder voorzien van een filter op mechanische basis. De magneet haalt  geen mineralen uit het water, maar zorgt er met behulp van een sterke magneet voor dat de kristalstructuur van het water verandert. Veel mensen denken dat  magnetische kracht (vaak uitgedrukt in  Gauss of Tesla) extreem van belang is bij het zoeken naar een waterontharder. Dit is echter een misvatting omdat de sterkte van het magnetische veld slechts een klein deel is van het totale effect.

De goedkoopste en meest effectieve magnetische waterontharder!

Een gemiddelde waterontharder is niet iets waar je portemonnee snel blij van wordt. Prijzen van waterontharders kunnen oplopen tot wel ongeveer €3000 inclusief installatiekosten, Maar onzeScandinavian Sense Waterontharder Magneet Premium is verkrijgbaar voor maar liefst €119 is effectief en gemakkelijk te installeren. Dankzij onze waterontharder magneet hoeft je portemonnee zich geen zorgen te maken om de kosten. Bovendien kan je na de aankoop al binnen een week beginnen met het ontkalken van je water en daarna genieten van het zachte water in het gehele huis.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking