Terug

Elmex (20)

Filters

Elmex Anti Cariës Tandpasta gaat tandbederf tegen door unieke ingrediënten. Deze tandpasta bevat als belangrijk ingrediënt onder andere een suikerzuur neutraliseerder die effectief tandbederf tegengaat. Elmex heeft naast de bekende Anti Cariës tandpasta ook de Elmex Sensitive voor gevoelige tanden en tandpasta voor kinderen, de Elmex tandpasta junior 5-12 jaar en een Elmex Peuter tandpasta.

Wil je een naast een goede bescherming ook wittere tanden dan kun je denken aan de Elmex whitening tandpasta. Maak de poetsbeurt compleet en effectief met het mondwater van Elmex.

Wist je dat Elmex al sinds 1962 bestaat en de eerste tandpasta was die het organische aminefluoride olaflur bevatte als actief ingrediënt voor bescherming tegen tandbederf?

 

Tandbederf

Tandbederf wordt veroorzaakt door suikeraanvallen en kan bij iedereen ontstaan. De mate van suikeraanvallen is afhankelijk van de voeding. Hoe vaak we eten en hoe vaak wij onze tanden verzorgen. Het is bijvoorbeeld voor je tanden beter om in een keer een zak drop op te eten, dan de hele dag door een dropje te nemen. Elke inname staat voor een suikeraanval op je tanden. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij de aanleg voor de gevoeligheid voor tandcariës.

Met het gepatenteerde ingrediënt: suikerzuur neutraliseerder van Elmex Anti Cariës en Anti Cariës Professional wordt de hoofdoorzaak van tandbederf meteen aangepakt. In combinatie met andere belangrijke ingrediënten zoals Fluoride en Calcium worden de tanden sterker en weerbaarder gemaakt waardoor de kans op gaatjes een stuk minder wordt.

 

Gevoelige tanden

De belangrijkste oorzaak van gevoelige tanden is terugtrekkend tandvlees. De tandhalzen komen bloot te liggen en de natuurlijke bescherming van de tanden verdwijnt. Meest voorkomende symptomen zijn pijn bij het eten van warm of koud voedsel, pijn bij het eten van hele zoete of zure dingen of pijn aan de tanden bij koude lucht die de mond binnenkomt.

Je kunt terugtrekkend tandvlees proberen te verminderen door in ieder geval een zachte tandenborstel te gebruiken en niet te hard te poetsen. Ronddraaiende bewegingen hebben de voorkeur.

Je kunt dit aanvullen met Elmex Sensitive en Elmex Sensitive Professional om de gevoeligheid van de tanden te verminderen.

In alle gevallen is een regelmatig bezoek aan de tandarts of mondhygiënist de beste behandeling voor een gezond gebit.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeeldrogisterij.nl 8.9 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh