Terug

Adidas (24)

Filters

Het merk adidas

Adidas is één van de meest bekende merken als het gaat om sportschoenen en sportkleding. Het merk werd in 1949 opgericht door Adolf (Adi) Dassler in Duitsland. In dat jaar registreerde hij niet alleen de Adi Dassler adidas Sportschuhfabrik, maar registreerde hij ook gelijk een schoen met daarop drie strepen. De drie strepen die iedereen tegenwoordig kent als de adidas-strepen.

Al vanaf de jaren twintig heeft Adi, toen nog samen met zijn broer, een fabriek in sportschoenen. En ook Adidas richt zich als bedrijf in eerste instantie volledig op sportschoenen. In de jaren vijftig krijgt het bedrijf bekendheid door de ontwikkeling van lichtgewicht voetbalschoenen met schroefnoppen. Maar ze houden zich niet alleen bezig met voetbalschoenen. Ook in de atletiekwereld wordt veel gelopen op de schoenen van adidas.

In 1967 komt adidas met een trainingspak op de markt met als modelnaam Franz Beckenbauer. Dit blijkt een gat in de markt en opent een hele nieuwe bedrijfstak binnen adidas. Wat begon met een trainingspak is tegenwoordig een hele schoenen- en kledinglijn. In winkels en op het internet vind je tegenwoordig een breed assortiment aan sportschoenen, vrijetijdsschoenen en kleding. Niet alleen sportkleding, maar ook vrijetijdskleding met een sportieve uitstraling. Door het aanbieden van een volledige lijn wordt adidas gezien als een sportmerk voor actieve mannen en vrouwen.

Maar het bedrijf richt zich tegenwoordig ook nog op een andere niche market. Naast de schoenen en kleding heeft het merk vandaag de dag ook een brede lijn van producten voor lichaamsverzorging. Een productenlijn voor zowel mannen als vrouwen. Met producten als deodorant, shampoo, douchgel, eau de toilette en aftershaves. Maar er zijn ook cadeauverpakkingen met een combinatie van verzorgingsproducten. Hiermee zet adidas zich steeds breder in de markt en hebben ze, net als andere merken trouwens, een goede combinatie gevonden in sport en lifestyle.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeeldrogisterij.nl 8.9 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh