Terug

Kammen (11)

Filters

Kammen

Een kam is een verzorgings instrument hoofdzakelijk bedoeld om de haren in een gewenste coupe te kammen. Een kam bestaat uit vele tanden die op één rij staan. Meestal zijn de tanden van plastic of metaal. Wanneer er meerdere rijen tanden (soms ook haren) zijn dan spreekt men van een borstel.  Kammen zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze dan ook niet allemaal over één kam scheren. 

Je hebt haarkammen van hout, kunststof en zelfs van het bot van dieren. 

Je hebt kammen met handvat, zonder handvat, met wijde vertanding en met fijne vertanding. 

En je hebt kammen in allerlei soorten vormen, met elk een eigen toepassing. 

Zo heb je kammen die helpen bij bijvoorbeeld het knippen, trimmen, stylen en verven van haar. 


Kam of Borstel ?

Dat ligt eraan wat je (niet) wilt en wat voor soort haar je hebt. Statisch wordt het toch wel met dit weer. 

Als je kunt volstaan met kammen dan zou ik hier voor kiezen. Borstels hebben meerdere haren die de talgklieren van je hoofdhuid kunnen stimuleren met het gevolg van sneller vet haar. Bij kort haar is dit niet zo erg, sterker nog, het kan er zelfs beter van gaan lijken te zitten, maar bij lang haar kan het snel sluik en onverzorgd lijken. 

Daarentegen kan een mooie lange bos haar ook voller en gezonder gaan lijken wanneer je het goed borstelt. Ik denk dat het hem zit in of je ook echt met de haren van de borstel over de hoofdhuid gaat. 

Kortom: Als je niet echt gaat 'rossen' dan kan allebei.

Sir Reginalds - Houten Kam Handgemaakt 11,8cm

Dagelijks verzorging is van essentieel belang om een stijlvolle gezonde baard te onderhouden. Deze trendy handgemaakte van sandelhout baard kam is de ideale maat voor het verzorgen van uw baard. Het is ideaal voor een goed gegroeide baard. Sir Reginalds biedt een verscheidenheid aan producten, zoals; Baard Oliën, Snor kam, Baard Wax, Mini baard Oliën, Moustache Wax, trimmers, Neus trimmers.

 

Afkomst van de mens

Charles Darwin eerst geïllustreerd een evolutionaire verklaring voor baarden in 'The Descent of Man', waarin hij veronderstelde dat het proces van seksuele selectie kan hebben geleid tot baarden. Vrouwtjes vinden oorlogszuchtig vrijers sexy. Uitleg voor het bestaan van baarden omvatten signalering van seksuele volwassenheid en signalering van dominantie door verhoging van de waargenomen omvang van kaken en gezichten schoon-geschoren zijn gewaardeerd minder dominant dan baard. Tegenstanders kunnen ontkennen, maar moderne biologen hebben bevestigd dat Darwin's theorie met bewijs dat de dames stuurlieden met baarden aantrekkelijker dan hun schoongeschoren broeders vinden.

 Een opmerking van Sir Reginald:

 Mijn baard kam is handgemaakte om te maken een geweldig gevoel voor de gebruiker. De tanden zijn met de hand tapered, geen machine, waardoor elke kam unieke is.

De puntkam 

De puntkam, nog zo een onmisbare tool voor de beautyliefhebber. Zeker als je wat langer haar hebt. Door je haar te verdelen met de puntkam leg je de ultieme basis voor verdere stylingmogelijkheden. Bijvoorbeeld het steilen met de stijltang of het krullen met de krultang. 

Nu is er nog het verschil tussen een kunststof steel en een metalen steel. Met een kunststof steel kun je het haar verdelen. Maar omdat een metalen steel nóg dunner is, kun je het verdelen met nog meer precisie te doen.

Een heel goed voorbeeld van ons is bijvoorbeeld deze puntkam 

Puntkam - Zwart 2 Stuks

Deze puntkam geeft je een ultieme basis voor het stijlen van je haar. Dit is te danken dunne greep van metaal waarmee je het haar met grote precisie kunt verdelen. Deze puntkam is daarom ook perfect voor wanneer je jouw haar wilt verven

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Voordeeldrogisterij.nl 8.9 / 10 - 4521 Reviews @ Kiyoh