pH-Balance vaginale pH zelftest (5 testen)

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Blijf op de hoogte van pH-Balance vaginale pH zelftest (5 testen)

Ontvang een bericht wanneer het product weer leverbaar is.

 • Voordeligste van NL en BE
 • Ruim 500.000 tevreden klanten
 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • 30 dagen bedenktijd
 • Grotere aantallen nodig?
Test uw PH Waarde van uw vagina. Is het te zuur of heeft u schimmels zoals Candida? U kunt het nu testen.
  Als u dit product koopt dan krijgt u 10 Spaarpunten
  Als u een review plaatst over dit product dan krijgt u 5 Spaarpunten

pH-Balance vaginale pH zelftest (5 testen) 

Heb je weleens last van vaginale afscheiding (wit of grijs), onaangename geur, jeuk of irritatie? 

De kans is zeer groot dat je een bacteriële vaginose hebt. Hoewel veel vrouwen denken dat ze een Candida infectie hebben, is bacteriële vaginose (BV in het kort) het meest voorkomende vaginale probleem.

In alle gevallen hebben bovenstaande klachten te maken met een te lage zuurgraad in je vagina waardoor de verkeerde bacteriën in je vagina de overhand krijgen. Je vagina is normaal een zure omgeving (pH waarde lager dan 4.5) waardoor er altijd een goede natuurlijke balans aanwezig is van de aanwezige bacteriën. Soms echter kan deze balans worden verstoord. Het is dan zinvol om deze balans weer te herstellen om een veelvoud van klachten te voorkomen.

Zou het niet prettig zijn als je zelf eenvoudig en objectief zou kunnen vaststellen of dat product voor jou ook doet wat het moet doen?

Dat kan nu met de pH-Balance vaginale zelftest. Deze test meet snel, simpel en volkomen pijnloos je vaginale pH waarde op exact de juiste plaats. Als je een waarde meet binnen het gezonde bereik, dan weet je zeker dat het door jou gebruikte product goed werkt. Blijft de pH-waarde ook na het gebruik van dat product te hoog, dan kun je wellicht een ander product gebruiken.

Je wilt zeker weten dat je een product niet te vaak of te weinig gebruikt? Door het regelmatig meten met pH-Balance kun je zelf goed bepalen wanneer je vaginale pH-waarde weer te hoog dreigt te worden en op dat moment kun je een vaginaal verzorgingsproduct gebruiken. Je weet dan zeker dat je nooit te veel (of te weinig natuurlijk) van deze producten gebruikt. Een veilig gevoel.

Voorkom en herken vaginale problemen door een regelmatig gebruik van deze zelftest.

Studies (o.a. Simoes, 2001) tonen aan dat vrouwen met Bacteriële Vaginose (of Fluor Vaginalis) net als andere SOA's een verhoogd risico hebben om HIV op te lopen en te verspreiden. Preventie van bacteriële vaginosis kan van grote waarde zijn in vermindering van het risico om HIV te verspreiden.

Jaarlijks hebben 450.000 vrouwen in Nederland en België last van bacteriële vaginose of een vaginale schimmelinfectie en de bijbehorende gevolgen als onaangename geur, afscheiding, jeuk en irritatie. Bovendien is komen vast te staan dat bij 15 - 20% van alle zwangerschappen bacteriële vaginosis in het spel is.

Waarom is het meten van de zuurtegraad van je vagina, zeker tijdens een zwangerschap, zo belangrijk?

Uitgebreide en veelvuldig uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat tijdens een zwangerschap vrouwen met Bacteriële Vaginose (Vaginosis) of Fluor Vaginalis een verhoogd risico lopen op:
 •   vroeggeboorte
 •  late miskraam
 • voortijdige weeën
 • chorioamnionitis (een infectie van de baarmoeder tijdens de zwangerschap)
 •  bacteriële infectie van de foetus
 • het te vroeg breken van de vliezen
 •  koorts tijdens de geboorte
 • ontsteking van het baarmoederslijmvlies na de geboorte (endometritis postpartum)
 • een (te) laag geboortegewicht
 • infectie en ontstekingen aan het bekken met kans op onvruchtbaarheid door verstopte eileiders
 • lagere kans op zwangerschap bij IVF behandeling

Het is aan te raden om in geval van een verstoorde vaginale ph balans tijdens de zwangerschap, contact op te nemen met je huisarts. Gynaecologen in verschillende landen raden deze test aan en onderkennen het belang van het regelmatig testen op de vaginale pH-waarde tijdens de zwangerschap. Om bovenstaande risico's te vermijden is een regelmatig testen op deze waarde bijzonder waardevol.

Recente onderzoeken tonen tevens aan dat er verband bestaat tussen Bacteriële Vaginose en ontstekingen in het bekkengebied van de vrouw. Deze ontstekingen kunnen leiden tot onvruchtbaarheid door verstopte eileiders.

Daarnaast is aangetoond dat vrouwen met Bacteriële Vaginose, een lagere slagingskans op een zwangerschap hebben bij IVF behandelingen.

Het verband tussen BV en het risico op het oplopen van SOA's (sexueel overdraagbare aandoeningen) wordt in steeds meer wetenschappelijke publicaties gemeld. Vrouwen met een BV lopen een groter risico op een besmetting met het HIV en HPV virus.

Vrouwen met bacteriële vaginose hebben ook meer kans een infectie van de bacterie Chlamydia Trachomatis op te lopen. Chlamydia is een geslachtsziekte die met antibiotica behandeld moet worden.

Artikelnummer 8718053782010
Merk Thuistesters
Verzendkosten € 5,95 (gratis vanaf €50)
Brievenbuspost Ja
Mag het Retour? Ja, indien ongeopend Info