Maybelline | Voordeeldrogisterij.nl de goedkope drogist op=op

Maybelline

Maybelline

Maybelline New York is een zeer bekend make up merk, te vinden in elke drogisterij. Het bestaat dan ook al behoorlijk lang. Begin vorige eeuw richt Thomas Williams een bedrijf op naar het idee van zijn zus, Maybel. Zij heeft het idee om een product te maken om je wimpers makkelijker donkerder te maken.  Hij vernoemt het merk naar zijn zus. Het merk Maybelline New York is geboren.

Make up was tot de 2e helft van de 19e niet gebruikelijk en werd als grof en lelijk beschouwd. Maar in de Victoriaanse tijd raakte make up steeds meer in de mode. Vrouwen werden steeds drukker met hun dagelijkse beauty rituelen. Hoe meer tijd je er aan kon besteden, hoe meer status dat gaf omdat je daar alle tijd voor had.

Grote, donkere wimpers raakte in de mode en de vrouwen begonnen hun eigen lipstick, mascara en oogschaduw te maken. Mascara bestond toen voornamelijk uit een mix van as, lampzwart en vlierbessensap dat ze op hun wenkbrauw of wimpers smeerden. Het woord Mascara verwijst waarschijnlijk naar het woord Mascaro, vrij vertaald betekent dat watercosmetica.

Maybelline was de eerste Amerikaanse producent van Mascara. Tegenwoordig bestaat het assortiment van Maybelline New York ook uit andere make up artikelen als lipstick, foundation en oogschaduw.

Maybelline zoekt haar inspiratie op de catwalk en modeshows zodat iedereen aan de laatste looks en trends op het gebied van make up kan meedoen.

Een bekend terugkerende naam bij Maybelline New York is model Gigi Hadid. Gigi Hadid heeft samen met Maybelline een exclusieve make up lijn ontworpen, geïnspireerd op het leven van het succesvolle fotomodel. De lipsticks zijn bijvoorbeeld vernoemd naar haar beste vriendinnen. De looks zijn gebaseerd haar dagelijkse leven aan de East Coast, namelijk ‘East Coast Glam’ en haar uitgaansleventje aan de West Coast, de lijn ‘West Coast Glow’.

Nederland mag zich een van de eerste landen noemen waar deze limited edition lijn van Maybelline New York en Gigi Hadid te verkrijgen is.

Sorteer 323 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sorteer 323 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5