Luizencape Voor Op School

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Blijf op de hoogte van Luizencape Voor Op School

Ontvang een bericht wanneer het product weer leverbaar is.

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Ruim 100.000 tevreden klanten
  • Altijd korting op heel veel artikelen
  • Aangesloten bij Webshop keurmerk
Bestel uw Luizencape Voor Op School bij Voordeeldrogisterij
  Je ontvangt 4 Punten voor het aanschaffen van dit product
Je ontvangt 5 Punten als je een beoordeling schrijft voor dit product.

Luizencape Voor Op School

Luizencape Voor Op School is luizencape met een blauwe kleur die van nylon gemaakt is. Luizencape Voor Op School kan makkelijk over de jas worden aangebracht en vervolgens dichtgemaakt worden. Als de Luizencape Voor Op School over de jas van uw kind is aangebracht, kan deze nog steeds aan de kapstok gehangen worden.

Kinderen op de basisschool hebben de grootste kans om besmet te worden met hoofdluis. Dit heeft verschillende oorzaken, maar de twee meest voorkomende oorzaken hiervan zijn:

  • Lichamelijk contact tussen kinderen.
  • Luizen die zich via jassen verspreiden.

Luizen kunnen zich via de jassen verspreiden doordat deze vaak dicht naast elkaar hangen en dit gedurende vele uren. De luizen hebben dan alle tijd op van jas naar jas te gaan en in de kraag van de jas te kruipen. Als een kind zijn/haar jas dan weer aantrekt, verhuizen de luizen zich van de kraag van de jas naar het hoofd van het kind. Hier leven ze dan verder en voeden zich met bloed.

Dat kinderen knuffelen en aanraken tijdens het spelen, kunnen we natuurlijk niet voorkomen. We kunnen daarentegen wel voorkomen dat de luizen zich verspreiden via de jassen die gedurende de hele dag op school naast elkaar hangen.

Veel ouders probeerden dit te voorkomen door de jassen van hun kinderen in zakken te stoppen. Dit heeft vele nadelen:

  • Het is veel werk en vaak te ingewikkeld voor een jong kind.
  • Natte jassen kunnen niet goed drogen. Hierdoor krijgen verschillende soorten schimmels en bacteriën de kans zich te ontwikkelen. Kinderen kunnen allergisch reageren op deze schimmels en bacteriën en hier veel last van ondervinden. Daarnaast is het natuurlijk ook niet fijn om na een lange schooldag weer een natte jas te moeten aantrekken.

De luizencape voorkomt deze problemen en voorkomt dat luizen zich via de jassen van de kinderen verspreiden. De luizen, die 48 uur zonder mensenbloed kunnen overleven, hebben geen grip op het materiaal van de luizencape en kunnen dus niet in de kraag van de jas van uw kind kruipen. Dit verminderd aanzienlijk de kans dat uw kind besmet wordt met luizen.

Mocht u kind toch besmet raken met hoofdluis, dan is het belangrijk dat u zowel de jas als de luizencape wast. Zo voorkomt u dat uw kind zichzelf blijft besmetten met hoofdluis.

Hoofdluis

Hoofluizen zijn kleine insecten met een lengte van ongeveer 3 mm. Ze hebben zes pootjes en leven van mensenbloed. De kleur van een hoofdluis varieert van zandkleurig tot zwart. De hoofdluis kan ook een rode kleur hebben als ze net heel veel bloed hebben opgezogen.

Een hoofdluis eet ongeveer 3 tot 6 keer per dag mensenbloed. Om dit te doen bijt hij een gaatje in de hoofdhuid. Daarbij spuiten ze een klein beetje speeksel in de wond, om te zorgen dat het bloed niet stolt en ze door kunnen blijven eten. Het zijn die vele bijtwondjes die de jeuk en irritatie veroorzaken.

Gelukkig verspreiden de hoofdluizen geen ziekten en zijn ze dus eigenlijk geheel ongevaarlijk.

De hoofdluis leeft ongeveer 50 dagen, maar zonder mensenbloed zal een hoofdluis slechts enkele dagen kunnen overleven.

U of uw kind kan hoofdluis krijgen door contact met mensen die hoofdluis hebben. De besmetting vindt vooral plaats bij haar contact.

Het maakt voor luizen niks uit of het haar vaak gewassen wordt of dat iemand een beter hygiëne heeft, sterker nog, meestal geven hoofdluizen de voorkeur aan gewassen en schoon haar.

Artikelnummer 8717825723107
Merk Lice Cape
Levertijd 2-5 werkdagen
Verzendkosten € 4,95 (gratis vanaf € 50,00)
Brievenbuspost Ja
Retour informatie Klik hier voor meer informatie
Mag het Retour? Ja indien ongeopend