Huis & Tuin

Sorteer 794 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Sorteer 794 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Huis & Tuin

Tuin en onderhoud – op naar de winter

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het tijd om de tuin voor te bereiden op de winter. Oftewel het laatste onderhoud aan de tuin te doen, zodat er voor volgend voorjaar alvast een basis ligt voor een mooi nieuw seizoen in de tuin. De heggen worden voor de laatste keer gesnoeid en ook de struiken die voor de winter gesnoeid moeten worden krijgen een knipbeurt.

De perken worden nog één keer geschoffeld en er gaan nog wat voorjaarsbollen in de grond. Bollen van onder andere narcissen, sneeuwklokjes en tulpen. Zo heb je straks in het voorjaar gelijk al wat kleur in de tuin. Leuk is ook dat de meeste bollen zich vanzelf vermenigvuldigen. Dus als je een beetje een voedzame grond in je tuin hebt krijg je jaar op jaar meer bloemen vanuit de bloembollen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je de bloemen met hun bol het hele proces van leven en afsterven laat doorlopen.

De PH waarde van het gazon wordt nog eenmaal gecheckt en het gras wordt voor de laatste keer gemaaid op een net iets hogere maaistand als normaal. Het enige onderhoud wat nu nog moet gebeuren aan het gazon is van tijd tot tijd het gevallen blad van het gras te harken. Op deze manier krijgen schimmels geen kans.

Het onderhoud is gedaan en de tuin is klaar voor de winter. De rest van de klussen kunnen wachten tot volgend voorjaar. De aandacht kan nu van buiten naar binnen verplaatst worden. Naar klussen en onderhoud binnenshuis in plaats van buiten. Maar het winterseizoen betekent ook je voorbereiden op een nieuw tuin seizoen. Wat wil je volgens jaar met je tuin en welke voorbereidingen en koopjes kun je nu al doen om volgend jaar een nog mooiere tuin te hebben dan dit jaar.

Huis & Tuin

Minimal Price: 0,79 0.79