Glucosemeters & Toebehoren

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Glucosemeter bij Voordeeldrogisterij.nl

Een glucosemeter

Een glucosemeter is een toestel waarmee men de glucoseconcentratie in een vloeistof kan meten.
De bekendste toepassing van een glucosemeter is die waar met behulp van een biosensor de bloedsuikerspiegel in het bloed wordt gemeten. Dit is zeer belangrijk bij de behandeling van diabetes (suikerziekte).

Door middel van een prikje in de vinger komt er een druppel bloed die voor op een teststrookje wordt gebruikt. In de weerstand tussen de contacten van het strookje. Na enkele seconden verschijnt de uitslag in een digitaal lcd-venster. Aan de hand van de uitslag kan dan worden bekeken of de medicijnen moeten worden gewijzigd.

Het zelf meten van de bloedsuikerspiegel

Met een glucosemeter kan een patiënt de glucoseconcentratie in het eigen bloed meten. Het meten van deze bloedsuikerspiegel is onder andere belangrijk voor suikerziektepatiënten (diabetes type 1 of 2) en personen met een verstoorde glucose tolerantie. Een zelfcontrole komt dan ook regelmatig aan bod. Op basis van de verkregen resultaten kan de patiënt de te nemen acties bepalen (bv. eten, insuline gebruiken etc.).

De beste glucosemeter kopen

Voordat u een glucosemeter wilt/gaat kopen, kunt u de verschillende bloedglucosemeters natuurlijk vergelijken. Ieder model heeft nu eenmaal voor- en nadelen. U wilt ten slotte de beste glucosemeter kopen.
In de eerste plaats is er bijvoorbeeld de De MediTouch connect 2 dit is een van de beste glucosemeter. De MediTouch connect 2 glucosemeter is zo vervaardigd, dat u deze gemakkelijk, regelmatig en overal kunt gebruiken. Het resultaat ziet u al na ca. 5 seconden waarbij er is slechts 0,6 µl bloed benodigd is! We hebben ook de Betachek G5, deze is een van de meest betrouwbare glucosemeters die er op onze markt te vinden is. U kunt de resultaten die de Betachek G5 Glucosemeter geeft dan ook vergelijken met de resultaten die voortkomen uit een onderzoek door een laboratorium, door een verpleegkundige of door uw huisarts. resultaten van de Betachek G5 Glucosemeter hebben dan ook altijd een afwijking van minder dan 5%. Dit komt doordat de waardes plasma gekalibreerd zijn.

Glucosemeter starterpakket

Bent u echter op zoek naar een startpakket? Dan kunt u gerust naar de De Medisana Meditouch 2 Glucosemeter kijken. Deze Bloedglucosemeter is een meter voor pre- en post-maaltijdmarkering. De meter heeft 480 geheugenplaatsen en geeft een geluidssignaal bij testherinnering. De USB-verbinding met het gratis VitaDock Online Portal kan de meetresultaten eenvoudig synchroniseren met de VitaDock app. De Meditouch 2 is een gecertificeerde bloedglucosemeter, die volgens de IVD-richtlijnen exacte meetresultaten geeft.

Glucosemeter strips

De Medisana MediTouch 2 Strips zijn geschikt voor de Medisana Meditouch 2 bloedglucosemeter. U heeft deze Medisana MediTouch 2 Strips nodig om metingen met de glucosemeter te kunnen uitvoeren.

Micro Medical MicroGard II Bacteriefilters mondstuk

Veiligheid staat natuurlijk voor op. Nu verkopen wij daarom ook de MicroGard II Bacteriefilters zijn speciaal voor het beschermen van de patiënt en de spirometer of longfunctietestapparatuur. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt het filterpercentage 99,9999% is.
Op basis van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de MicroGard II de grootste filtratie-efficiëntie met de laagste luchtweerstand combineert. Een zo’n doos bevat 50 x Micro Medical MicroGard II Bacteriefilters rond mondstuk