Easy Home Test - Cholesterol Plus zelftest

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

Blijf op de hoogte van Easy Home Test - Cholesterol Plus zelftest

Ontvang een bericht wanneer het product weer leverbaar is.

  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Ruim 100.000 tevreden klanten
  • Altijd korting op heel veel artikelen
  • Aangesloten bij Webshop keurmerk

Door middel van een eenvoudige vingerprik neem je bloed af. Dit wordt aangebracht op de testcassette, en hiermee wordt de test geactiveerd. Na 12 minuten is de uitslag af te lezen.

  Je ontvangt 21 Punten voor het aanschaffen van dit product
Je ontvangt 5 Punten als je een beoordeling schrijft voor dit product.

Easy Home Test - Cholesterol Plus

Een verhoogd (slecht) cholesterol kan mogelijk leiden tot hart- en vaatproblemen. Weet u of uw cholesterolgehalte in de gevarenzone zit?

De Easy Home Test Cholesterol Plus bestaat uit twee testen. De eerste test geeft u een indicatie van uw totale cholesterolgehalte. Om de risicofactor op hart- en vaatziekten te bepalen is het daarnaast belangrijk om te weten hoe de verhouding is tussen het LDL-cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol) en het HDL-cholesterol (het ‘goede’ cholesterol).Met de tweede test kunt u de concentratie van het HDL-cholesterol in uw bloed meten. Aan de hand van beide testen kunt u het risico op hart- en vaatziekten bepalen.

Hoe werkt het?

Door middel van een eenvoudige vingerprik neem je bloed af. Dit wordt aangebracht op de testcassette, en hiermee wordt de test geactiveerd. Na 12 minuten is de uitslag af te lezen op de cassette. 

Tip: Lees de bijsluiter eerst helemaal goed door voordat je de test gaat uitvoeren. Test voor éénmalig gebruik. 

Een verhoogd cholesterolgehalte kan veroorzaakt worden door slechte eetgewoontes, alcoholgebruik en roken, overgewicht, maar ook suikerziekte (diabetes mellitus) of erfelijke aanleg (familiaire hypercholesterolemie).

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een vetachtige stof die vooral door de lever zelf wordt aangemaakt, maar ook door het lichaam wordt opgenomen uit het voedsel. Cholesterol wordt omgeven door een laagje eiwit en vervoerd door het bloed. Het lichaam heeft cholesterol nodig voor de opbouw van bepaalde lichaamscellen, hormonen en voor de spijsvertering.

Hoewel Cholesterol vaak een negatieve klank heeft, is er ook goed cholesterol, het zogenaamde HDL-cholesterol, dit verwijdert het te veel cholesterol uit het bloed en de vaatwanden. Slecht is het LDL-cholesterol, dat zich kan ophopen aan de binnenkant van de bloedvaten. Een verhoogd (slecht) cholesterol kan mogelijk leiden tot hart- en vaatproblemen.

Een verhoogd cholesterolgehalte kan veroorzaakt worden door slechte eetgewoontes, alcoholgebruik en roken, overgewicht, maar ook suikerziekte (diabetes mellitus) of erfelijke aanleg (familiaire hypercholesterolemie).

Inhoud: 

1 Almuminium zakje met een testplaatje "IMP Cholesterol test"

1 Aluminium zakje met een testplaatje "IMP HDL Cholesterol test"

2 Steriele lancetten voor de vingerprik

2 Pleisters

1 Resultatentabel "IMP Cholesterol test"

1 Resultaten tabel "IMP HDL Cholesterol test"

1 Gebruiksaanwijzing - Klik hier om de bijsluiter te downloaden

Artikelnummer 8717677580309
Merk Easy Home
Levertijd 2-5 werkdagen
Verzendkosten € 4,95 (gratis vanaf € 50,00)
Brievenbuspost Nee
Retour informatie Klik hier voor meer informatie
Mag het Retour? Ja indien ongeopend