Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Door Shania, 8 april 2020

De beste middeltjes tegen processierups jeuk!

De beste middeltjes tegen processierups jeuk!

Het is weer zover... Veel Nederlanders worden geteisterd door de processierups! De processierups is actief tussen april en half juni. Mensen en dieren krijgen te maken met jeuk, bultjes en uitslag. De processierupsen zijn bedekt met +- 700.000 witte brandharen van ongeveer 0,2 tot 0,3 mm lang, en deze kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en dier.

Hoe worden de brandhaartjes van de processierups verspreid?

Bij een bedreiging worden de haartjes afgeschoten door de processierups. Deze haren komen in de lucht terecht en worden verspreid door bijvoorbeeld de wind. De haartjes kunnen de huid, ogen en luchtwegen van mens en dier bereiken en binnendringen. De stoffen die op de haartjes zitten, zorgen voor een allergische reactie en enorm veel jeuk en bultjes.

Huiduitslag

Huiduitslag is 1 van de meest voorkomende klachten nadat de huid in aanraking is geweest met de haartjes van een processierups. Binnen 8 uur kan er uitslag ontstaan en deze bestaat uit rode vlekken, jeuk, bultjes en/of blaasjes. Ga vooral niet krabben aan bultjes of de jeuk. Hoe erg het ook is! De haren kunnen op die manier namelijk nog meer verspreid worden over de huid.

Metho10 bij de Voordeeldrogisterij!

Bij Voordeeldrogisterij verkopen wij Metho10, wat helpt bij een branderige en jeukende huid van de eikenprocessierups. Uw huid wordt tot rust gebracht en verkoeld. Niks is natuurlijk vervelender dan die nare jeuk en het branderig gevoel. We hebben hier een aantal producten die wij bij Voordeeldrogisterij verkopen van Metho10 voor u op een rijtje gezet.

Mentho 10 Mentholgel - 30 gram

De Mentholgel van Mentho10 is een verkoelende en jeukstillende gel voor een branderige huid. De huid wordt tot rust gebracht en de gel voorkomt huidbeschadiging. De gel helpt bij een branderige en jeukende huid van de eikenprocessierups. Een verkoelende gel met 1% menthol. De gel is huidneutraal en vrij van parfum.

Mentho 10 Mentholcrème - 75 gram

De gel van Mentho10 is verkoelend en jeukstillend. Ideaal voor jeuk van processierupsen. Een verkoelende gel met 1% menthol. De gel is huidneutraal en vrij van parfum.

Mentho 10 Kinderpoeder - 75 gram

De kinderpoeder van Mentho10 heeft een verzorgende en verkoelende werking speciaal voor kinderen. De poeder bevat natuurlijke menthol dat zorgt voor een kalmerende en verkoelende werking. Wanneer er irritaties of jeuk is, wordt de huid beschadigd. Met de poeder voorkomt u het krabben. De poeder is huidneutraal en vrij van parfum.

Neem gauw een kijkje tussen het Mentho10 assortiment! 

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking