Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk
Review Logo4.8 @ Google
0
0
Altijd lage prijzen
Vertrouwde verzending via PostNL in NL en BE
Achteraf betalen, lekker makkelijk

Easy Home Bloedgroep zelftest

17% sale
Productomschrijving
Easy Home Bloedgroep Zelftest Met deze thuistest achterhaalt u makkelijk wat uw bloedgroep is en ook nog eens of uw rhesuspositief of rhesusnegatief bent. Het enige wat hiervoor nodig is een meestal pijnloze vingerprik. Bij de Easy Home Bloedgroep Zelftest is een Bloedgroepkaart bijgesloten. Op deze kaart kunt u aangeven wat uw bloedgroep en rhesusfactor noteren. U kunt de bloedgroepkaart kunt u altijd bij u dragen. Zo kunnen hulpdiensten, in gev...

Easy Home Bloedgroep Zelftest

Met deze thuistest achterhaalt u makkelijk wat uw bloedgroep is en ook nog eens of uw rhesuspositief of rhesusnegatief bent. Het enige wat hiervoor nodig is een meestal pijnloze vingerprik.

Bij de Easy Home Bloedgroep Zelftest is een Bloedgroepkaart bijgesloten. Op deze kaart kunt u aangeven wat uw bloedgroep en rhesusfactor noteren. U kunt de bloedgroepkaart kunt u altijd bij u dragen. Zo kunnen hulpdiensten, in geval van nood, u gemakkelijker behandelen. Ze weten namelijk gelijk wat uw bloedgroep en rhesusfactor is en hoeven dus geen tijd te besteden aan het testen hiervan.

De test is niet geschikt voor hemofiliepatiënten en mensen die bloedverdunners gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

De bloedgroepen

Er zijn 4 bloedgroepen:

 • A
 • B
 • AB
 • O

Mensen die bloedgroep A hebben, hebben antistoffen tegen rode bloedcellen uit groep B. Andersom hebben mensen met bloedgroep B antistoffen tegen rode bloedcellen uit groep A in hun bloed.

Als het bloed van iemand met bloedgroep A in contact komt met bloed van bloedgroep B, gaat het bloed klonteren. Dit kan de dood tot gevolg hebben.

Mensen met bloedgroep AB hebben tegen geen enkele bloedgroep antistoffen en kunnen dus een bloedtransfusie van iedereen met dezelfde rhesusfactor krijgen. Mensen met bloedgroep O kunnen alleen bloedtransfusies krijgen met bloed van bloedgroep O en met dezelfde rhesusfactor. In het bloed van bloedgroep O zitten namelijk antistoffen tegen rode bloedcellen van zowel bloed groep A als bloedgroep B en dus ook tegen bloedgroep AB.

Rhesusfactor

Met de rhesusfactor zijn er twee mogelijkheden: rhesuspositief of rhesusnegatief. Bij mensen met rhesuspositief bloed is de rhesusfactor aanwezig. Zij kunnen in principe dus zowel rhesusnegatief als rhesuspositief bloed ontvangen. Mensen met een rhesusnegatief bloed kunnen alleen rhesusnegatief bloed vangen.

Reviews

4.7 / 5Based on 6 reviews
 • 4 / 5
  Gepost door: anoniem op 8 December 2023
  simpel en werkt goed. Handleiding had wel iets beter opgezet kunnen worden.
 • 5 / 5
  Gepost door: Jose Bastiaansen op 6 November 2023
  Het is een fijn product.Het staat duidelijk aan gegeven. Ben er tevreden over makkelijk om dat thuis te kunnen doen Groeten Jose
 • 5 / 5
  Gepost door: Jeroen op 8 Januari 2023
  duidelijk, werkte goed
Schrijf je eigen review
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking