Easy Home Blaas en urinewegen zelftest

Van € 15,62

Special Price € 11,83

24% korting

OF
  • Voordeligste van NL en BE
  • Ruim 500.000 tevreden klanten
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Grotere aantallen nodig?
  Als u dit product koopt dan krijgt u 11 Spaarpunten
  Als u een review plaatst over dit product dan krijgt u 5 Spaarpunten

De Easy Home Blaas en Urinewegen zelftest

De Easy Home Blaas en Urinewegen is de zelftest als het aankomt op het aantonen van een aanwezige blaasontsteking of een infectie elders in de urinewegen. Met deze zelftest kunt u erachter komen of er albumine, nitriet, rode bloedcellen en/of witte bloedcellen in uw urine aanwezig zijn. Deze stoffen zijn aanwezig bij een urineweginfectie of bij nierbeschadiging. Bij de aanwezigheid van een van deze stoffen verkleurd het daarbij behorende testveld. Daarnaast verschijnt er dan ook “niet OK”.

Wilt u weten of u een blaasontsteking of (verborgen) nierschade hebt? Bestel dan nu uw Easy Home Blaas en Urineweginfectie zelftest bij Thuistesters.nl

 Werking van de blaas en urinewegen zelftest

De Easy Home blaas en Urinewegen zelftest test op de aanwezigheid van 4 verschillende stoffen die in de urine aanwezig kunnen zijn als er een infectie van de urinewegen heeft plaatsgevonden.

Albumine

Albumine is een van de meest voorkomende eiwitten in het bloed. Dit eiwit, die zich in het bloedplasma bevindt, is verantwoordelijk voor het vervoeren van medicijnen en vitamines door het lichaam. Verder zorgt Albumine ervoor dat de bloeddruk gelijk blijf. Door de grote volume trekt het namelijk vocht uit het weefsel terug de bloedvaten in. Zijn grote omvang zorgt er ook voor dat een Albumine molecuul haast nooit uit de bloedvaten treedt. Albumine komt dan ook niet of niet aantoonbaar voor in urine van mensen.

Als albumine wel voorkomt in de urine, duidt dat op een slechte filterfunctie van de nieren. Deze horen albumine in het bloed te houden en niet af te geven aan de urine. De verstoorde filterfunctie komt door (verborgen) nierbeschadiging.

Met de Easy Home Blaas en Urinewegen zelftest is de aanwezigheid van albumine in de urine makkelijk aan te tonen. De gele testzone met buffer (om de pH constant te houden) verkleurd in de aanwezigheid van meer dan300mg/L  albumine groenblauw.

Nitriet

Nitriet is van nature niet in de urine aanwezig. Deze stof in alleen in de urine aanwezig als bacteriën nitraat om hebben gezet in nitriet. De aanwezigheid van nitriet in de urine duidt dus op een bacteriële infectie van de urinewegen.

Bij aanwezigheid van meer dan 1,5mg/L nitriet in de urine kleurt de testzone van de zelftest rood, doordat nitriet reageert met de op de testzone aangebrachte stof (Griess reagent: amine).

Het is belangrijk om te weten dat lang niet alle bacteriën die een urineweginfectie kunnen veroorzaken nitriet omzetten in nitraat. Om die reden is het ook belangrijk dat er getest wordt op de aanwezigheid van andere stoffen, zoals rode en witte bloedcellen, in de urine.

Rode bloedcellen

Rode bloedcellen kunnen af en toe in urine voorkomen. In de meeste gevallen is dit helemaal niet erg. De meeste gezonde mensen hebben dan ook wel eens een klein aantal rode bloedcellen in hun urine. Toch is het van belang om bij de aanwezigheid van bloed in de urine te gaan onderzoeken of er iets aan de hand is. De aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine kan namelijk duiden op een urineweginfectie, maar het kan ook duiden op nierstenen, blaasstenen, interne verwondingen, vaatafwijkingen en nog een aantal aandoeningen.

Het is dus verstandig om bij de aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine naar de huisarts te gaan.

Bij de aanwezigheid van hemoglobine (een stof die in rode bloedcellen voorkomt) verkleurt de testzone van de Easy Home Blaas en Urinewegen zelftest van geel naar groen. Dit komt doordat hemoglobine reageert met de organische  waterstofperoxide die op de testzone is aangebracht.  Deze verkleuring treed pas op als er meer dan 10 000 000 cellen/L in de urine aanwezig zijn.

Witte bloedcellen

De aanwezigheid van witte bloedcellen duidt op een ontstekingsreactie in de urinewegen. Deze ontstekingsreactie wordt veroorzaakt door een bacteriële invasie in de urinewegen.

Witte bloedcellen kunnen ook in de urine aanwezig zijn als er geen sprake is van een infectie van de urinewegen of een blaasontsteking. Er zijn namelijk andere aandoeningen die ook voor de aanwezigheid van witte bloedcellen in de urine kunnen zorgen. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Tuberculose
  • Blaasstenen
  • Kanker

Esterase is een enzym dat van nature in witte bloedcellen voorkomt. Dit enzym splitst een chemische verbinding (carboxylinezuur ester), waardoor alcohol vrijkomt. De vrijgekomen alcohol bind zich met het diazo zout op de testzone. Hierdoor kleurt de testzone violet. Deze verkleuring treed pas op als er meer dan 25 000 000 cellen/L aanwezig zijn.

Inhoud van de Easy Home test

3 teststroken

Artikelnummer 8717677580262
Merk Easy Home
Verzendkosten € 4,95 (gratis vanaf €50)
Brievenbuspost Ja
Mag het Retour? Ja, indien ongeopend Info